Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru retehnologizarea Amenajării Vidraru

Foto: news.ro

Începe cursa pentru retehnologizarea Amenajării Hidroelectrice Vidraru. Potrivit news.ro, până în prezent există cinci ofertanți implicați. Producătorul de energie Hidroelectrica scoate la licitație pentru a treia oară contractul de 82,15 milioane euro, la care se adaugă TVA.

Candidaturile au fost deschise în data de 29 iulie, iar anunțul de participare a fost publicat pe 9 mai. La procedură s-au înscris cinci ofertanţi: Voith Hydro Gmbh & Co KG Austria, Consorţiul Romelectro–Litostroj Engineering, Asocierea GE Hydro France SAS–Elecnor–Grid Solutions România SRL, Asocierea Gulsan Insaat Sanayi Turizm Nakliyat Ve Ticaret –Zhefu Holding Group Co. LTD.

”Este vorba de o retehnologizare cu o complexitate tehnică deosebită a unui obiectiv strategic din portofoliul Hidroelectrica. Ne dorim selectarea celor mai bune soluţii şi implementarea celor mai moderne tehnologii pentru AHE Vidraru”, a spus Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica are aproximativ 3.500 de salariaţi. Este o companie controlată de statul român, în proporţie de 80%, prin Ministerul Energiei, celălalt acţionar fiind Fondul Proprietatea. Compania exploatează un număr de 208 centrale, cu o putere instalată totală de 6.116 MW.