3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Harghita: Jandarmii, chemaţi de 5 ori, în ultimele 24 de ore, să alunge urşii

Foto: digi24.ro

Jandarmii au fost sesizaţi, în ultimele 24 de ore, să intervină de 5 ori pentru alungarea urşilor din staţiunea Băile Tuşnad, în toate cazurile animalele fiind îndepărtate înspre pădure, potrivit Agerpres.

Jandarmii fac apel la turişti şi localnici să nu mai vină la locurile semnalate în mesajele RO-ALERT, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita primele 4 apeluri au fost făcute într-un interval de aproximativ o oră, începând de marţi, la ora 19,38, iar ultimul apel a fost primit după miezul nopţii, acestea semnalând prezenţa urşilor în mai multe puncte ale staţiunii.

La fiecare apel au fost trimise echipaje de intervenţie ale Jandarmeriei şi în fiecare caz a fost confirmată prezenţa fie a unui urs, fie a unei ursoaice cu pui.

Sursa citată a precizat că “de fiecare dată s-a reuşit îndepărtarea animalelor sălbatice înspre pădure, cu toate că mai mulţi turişti nu au înţeles menirea mesajelor Ro-Alert şi au venit în număr destul de mare în zona unde a fost semnalată prezenţa urşilor”.

De asemenea, au fost situaţii în care jandarmii au fost sesizaţi în mod direct, ori s-au autosesizat de prezenţa animalelor sălbatice şi au trecut la îndepărtarea lor.