28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Harghita: Jandarmii au fost solicitaţi de 12 ori, în weekend, pentru îndepărtarea unor urşi

Foto: news.ro

Jandarmii din Harghita au fost solicitaţi să intervină de 12 ori, în weekend, pentru îndepărtarea unor urşi, animalele aflându-se pe peronul gării, în bucătăria unui hotel şi în curţile unor oameni, potrivit news.ro.

“Patru apeluri au fost înregistrate vineri, 9 iulie, începând cu ora 21:06, trei din staţiunea Băile Tuşnad şi unul din Borsec. La apelurile din Băile Tuşnad a intervenit un echipaj de jandarmerie, iar la Borsec, un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist. Dacă la Băile Tuşnad a fost nevoie ca urşii să fie îndepărtaţi în afara localităţii, la Borsec, ursul nu a fost găsit”, se arată în comunicat.
Jandarii au menţionat că au urmat 3 apeluri într-un timp foarte scurt, făcute din Topliţa, începând cu ora 13:00, fiind observat un urs care se deplasa prin curţile caselor, inclusiv prin râul Mureş. La faţa locului au fost trimise atât echipaje de jandarmerie, cât şi echipaje de poliţie, ursul într-un final părăsind zona unde fusese semnalat.
Ziua de sâmbătă a fost încheiată de două apeluri făcute din Băile Tuşnad, la o distanţă de două ore, în ambele cazuri jandarmii îndepărtând urşii înspre pădure.
Jandarmii reamintesc oamenilor ca fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.