Halep uimește din nou! Vezi ce record incredibil a mai doborât

Simona Halep va fi prima jucătoare în activitate cu cele mai multe săptamâni consecutive petrecute în top 10 WTA.        Foto: gsp.ro

În ciuda eliminării premature de la US Open, când a părăsit competiția încă din turul secund, Simona Halep intră în istoria tenisului mondial, după ce a reușit să doboare un record absolut impresionant. Mai exact, Halep devine jucatoarea în activitate cu cele mai multe săptămâni consecutive petrecute în top 10 WTA.

Potrivit calculelor făcute de jurnaliștii de la ziare.com, Simona a intrat astăzi în cea de-a  293-a săptămână petrecută la rând în top 10 WTA si a egalat recordul deținut de americanca Venus Williams. Aceasta a stat cele aproape 300 de săptămâni în top 10 WTA în perioada 30 martie 1998- 9 noiembrie 2003. Venus Williams va fi întrecută de Simona Halep, care nu mai poate ieși din topul amintit,  indiferent de rezultatele finale de la US Open.

Simona a intrat în top 10 WTA pe 27 ianuarie 2014, iar de atunci nu a mai ieșit niciodată din elita. Și asta nu e tot!  Din totalul de aproape 300 de săptămâni petrecute în ierarhia care cuprinde primele 10 jucătoare ale lumii, Halep a stat 270 de săptămâni în top 5 WTA. În plus, Simona a petrecut și 192 de săptămani pe podiumul ierarhiei mondiale.