Halep, la un pas să scrie istorie! Ultimele calcule înaintea finalei

Simona Halep s-a calificat pentru prima oară în finala turneului de la Wimbledon. Foto: www.facebook.com/simonahalep

Simona Halep este doar la un singur meci distanță de trofeul de la Wimbledon, iar specialiștii în tenis analizează finala care va avea loc mâine, 13 iulie, de la ora 16.

Americanul Brad Gilbert, fost număr 4 ATP, acum expert ESPN, a explicat cum poate Halep s-o încurce pe Serena Williams. „Când Serena servește bine, totul în jocul ei merge bine. Dacă aș antrena-o pe Simona, i-aș spune să stea mai în spatele terenului. Serena are 9-1 la meciurile directe. Dacă Halep nu stă doi metri în spatele terenului, va fi 10-1! Trebuie să stai în spate și să returnezi bine. În plus, Halep trebuie să aibă un prim serviciu foarte bun, cu un procentaj de 80%. Serena «o îngroapă» pe al doilea serviciu!”, a declarat Brad Gilbert la ESPN.

Acesta nu este însă optimist atunci când vine vorba de șansele Simonei în finala de la Wimblebon. ,,Halep e un uriaș outsider! Da, uriaș. Serena are 9 victorii în fața ei. Chiar dacă Halep a făcut cel mai bun meci din carieră cu Svitolina, dacă Serena joacă precum în semifinală nu o poți opri! Sper să văd un meci bun, în trei seturi. Să fie 8-6 în decisiv. Avem nevoie de asta”, a mai spus  Brad Gilbert.

Serena Williams are o cotă de 1,56 la câștigarea trofeului de la Wimbledon. Foto: wtatennis.com

Serena Williams este favorita caselor de pariuri pentru ultima partidă din Anglia, ținând cont că are deja șapte trofee pe iarba de la Londra.  Astfel, americanca are o cotă de 1,56 pentru a câștiga trofeul, în timp ce cota Simonei este de 2,45. Jurnaliștii americani sunt foarte încrezători în sportiva lor și o consideră favorită certă: “Dacă experienţa ar fi decisivă, Serena Williams nu poate rata al 24-lea turneu de Grand Slam al carierei”, au notat cei de la New York Times.