22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Guvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că bugetul de stat pentru anul 2022 va fi adoptat până pe 24 decembrie.

„Proiectul de buget pe 2022. Am discutat cu domnul ministru Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să putem să avem bugetul finalizat și aprobat, așa cum am discutat”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat digi24.ro.

În acest context, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că luna decembrie „este plină” în ceea ce privește pregătirea bugetului de stat pentru 2022. Acesta spune că majorările din pachetul social vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. În ceea ce privește cheltuirea banului public, Câciu a afirmat că banii de multe ori „chiar și în orașe nu sunt bine gestionați”. Astfel el spune că rectificările bugetare ar trebui făcute în situații excepționale, dacă bugetul nu are erori.

Marți, el a dat asigurări că nu vor fi majorate și nici  nu se vor  introduse noi taxe și, totodată, a spus că bugetul va fi echilibrat și responsabil, iar banii vor fi împărțiți corect.

Print Friendly, PDF & Email