14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Guvernul urmează să se reunească joi în şedinţă

Foto: Agerpres

Astăzi, Guvernul se va reuni într-o şedinţă  iar  pe ordinea de zi figurând acte normative care “nu suportă amânare”, după cum a anunţat premierul Florin Cîţu.

“Vom avea şedinţă de Guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii, care trebuie adoptate, o parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare”,  declarat  miercuri, prim-ministrul, potrivit unui comunicat Agerpres.

Florin Cîţu l-a demis miercuri pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi a preluat interimar acest portofoliu, după ce  vicepremierului Dan Barna a refuzat să-și asume această responsabilitate.

în plus, înainte de începerea şedinţei de joi a Guvernului, Cîţu are stabilite două întâlniri online cu reprezentanţii Direcţiilor de sănătate publică şi managerii spitalelor suport COVID.

Executivul urma să se reunească miercuri, însă ședința a fost amânată.

Pe agenda şedinţei figurau proiectul de lege care prevede sancţiunea complementară a suspendării activităţii pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum şi un proiect de hotărâre privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, unor unităţi sanitare din judeţele Brăila, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Olt şi Suceava în vederea aplicării măsurilor de prevenire şi limitare a transmiterii infecţiilor cu noul coronavirus.