13 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Guvernul se reuneşte vineri seară în şedinţă pentru a aproba noi măsuri de relaxare, începând cu 15 mai

Foto: Agerpres

A fost anunțat că guvernul se va reuni  vineri seara pentru a decide cu privire la noi măsuri de relaxare care ar introduse din data de 15 mai, printre acestea fiind şi eliminarea portului măştii în spaţiile deschise, cu câteva excepţii: pieţe, târguri, staţii de autobuz.

Tododată, se va renunţa şi la restricţiile de circulaţie pe timp de noapte.

“Astăzi, după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o şedinţă de Guvern prin care trebuie adoptate câteva măsuri care să intre în vigoare de mâine, cele anunţate. Este vorba de a elimina restricţiile pe timp de noapte, restricţiile pentru magazine, portul măştii în spaţiile deschise şi aşa mai departe. Pe rând le vom lua pe toate şi le vom explica în hotărâre de guvern, dar, deocamdată, astăzi decidem pentru 15, pentru ziua de mâine. După aceea urmează cealaltă bornă importantă, de 1 iunie, şi care se va întâmpla dacă avem, ca şi până acum, o rată de vaccinare foarte bună, mai bună decât ne aşteptăm. Pentru că noi am luat această decizie de a lua unele măsuri mai repede de 1 iunie, pentru că am avut succes şi în ceea ce priveşte şi rata de vaccinare şi rata de pozitivare (…), pentru a arăta românilor că merită să te vaccinezi”, a declarat Florin Cîţu, vineri,  în timpul  vizitei de lucru în judeţul Suceava, potrivit Agerpres.

Înaintea şedinţei Guvernului urmează să aibă loc şi o adunare a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pe acelaşi subiect.