Guvernul Orban II va fi prezentat în Parlament săptămâna viitoare

Foto: insolent.ro

Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului la începutul săptămânii viitoare, scrie rfi.ro. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

,,Urmează până luni să finalizăm celelalte proceduri, respectiv lista Cabinetului și programul de guvernare, iar la începutul săptămânii viitoare să ne prezentăm în fața Parlamentului, cu această listă și cu acest program de guvernare, pentru a fi pus în dezbatere și pentru a fi supus votului Parlamentului”, a spus Ionel Dancă.

Purtătorul de cuvânt al PNL speră că alegerile anticipate vor avea loc în luna iunie,  nu neapărat simultan cu cele locale, ci posibil la distanță de o săptămână sau două. ,,Dacă ne uităm pe proceduri, este necesară consumarea unei perioade de 60 de zile, în care să fie refuzate două propuneri de Guvern. Am intrat deja în această perioadă, iar după expirarea acestei perioade, președintele României poate dizolva Parlamentul. Conform legislației electorale în vigoare, ar urma ca după dizolvarea Parlamentului, în 90 de zile să fie organizate alegeri anticipate. Dacă intră în vigoare OUG adoptată în ședința de Guvern din 4 februarie, acest termen poate fi scurtat la 50 de zile, astfel încât undeva probabil în luna iunie să aibă loc acest vot pentru alegerile parlamentare înainte de termen”, a mai spus Ionel Dancă.