Guvernul împrumută 177 de milioane de euro pentru construirea a două penitenciare

Foto: digi24.ro

Guvernul condus de Ludovic Orban a adoptat un proiect de lege privind un împrumut de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei de 177 milioane de euro, scrie digi24.ro. Acești bani vor fi folosiți pentru construirea a două penitenciare  în județele Prahova și Buzău și a unei facilități pentru pregătirea personalului în Ilfov.

„A fost adoptat un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în ceea ce privește modernizarea infrastructurii judiciare din România. În cadrul acestui împrumut va fi finanțată construcția a două penitenciare în Berceni, județul Prahova și altul în județul Buzău, precum și construirea unei falicități de pregătire a personalului din penitenciare în județul Ilfov și un alt centru de recuperare a capacităților de muncă din penitenciare în județul Brașov”, a declarat Ionel Dancă,  purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dancă a mai precizat că pentru toate aceste proiecte costul total este de 221,5 milioane euro, iar actualul Guvern consideră că este o soluție construirea de penitenciare, nu eliberările condiționat anticipate.