Guvernul Dăncilă a căzut! Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi

Viorica Dăncilă a spus că la votul moțiunii de cenzură au fost parlamentari PSD care au trădat. Foto: Agerpres

Guvernul condus de Viorica Dăncilă este istorie! Executivul de la Palatul Victoria a căzut în urma moțiunii de cenzură, care a fost votată de 238 de parlamentari din cei 245 care și-au exprimat votul. 5 voturi au fost împotriva moțiunii iar 2 au fost anulate.

,,Coșmarul trăit de România a încetat! Le mulțumesc colegilor din PNL și tuturor partenerilor politici care au fost alături de noi. Se încheie o perioadă de distrugere, de ură și de divizare. Guvernul PSD și-a bătut joc de români. România are nevoie de seriozitate, de competență, de corectitudine și de proiecte care să servească interesul cetățenilor”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

,,Au fost colegi din PSD care au trădat. Nu este nicio problemă, plecăm cu sentimentul că ne-am făcut datoria. Le doresc celorlalți să vină în plen cu formulă guvernamentală și cu un guvern. Fac un apel la președintele Iohannis să numească cât mai repede un premier”, a spus Viorica Dăncilă.

Guvernul Dăncilă rămâne, potrivit legii, să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, scrie hotnews.ro. În această perioadă executivul de la Palatul Victoria nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege.

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să convoace la consultări partidele parlamentare și să desemneze un candidat pentru funcţia de premier. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de prim-ministru trebuie să vină în Parlament cu echipa guvernamentală, pentru votul de încredere.