29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Guvernul a aprobat normele de funcționare ale SUMAL

Foto: Facebook/Ministerul Mediului

Guvernul României a aprobat Hotărârea privind normele tehnice de funcționare ale Sistemului Informațional Integrat de Urmărire a Materialelor Lemnoase – SUMAL, potrivit Ministerului Mediului.

Demersul reprezintă elementul cheie pentru operaționalizarea noului SUMAL, cel mai important instrument de monitorizare a tăierilor ilegale de pădure. Actul normativ stabilește regulile de funcționare ale SUMAL 2.0, devenite obligatorii pentru întreaga industrie a lemnului.

Cu noul SUMAL se vor putea urmări, în timp real, prin coordonate GPS, orice transport de masă lemnoasă din punctul de încărcare până în punctul de descărcare.

SUMAL 2.0 obligă și la încărcarea de fotografii, din mai multe unghiuri, ale lemnului încărcat, pentru orice transport din România, precum și însemnarea, în pădure, parchetelor de masă lemnoasă cu coordonate GPS, înainte de a se efectua tăierea.

Mai mult, în noul SUMAL se vor putea vedea zilnic toate volumele de material lemnos din orice depozit din țară. În plus, cantitățile de lemn din depozite vor fi actualizate automat de SUMAL 2.0, fără să mai poată fi făcute uitate alte volume.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns