Grevă la CFR! 19 trenuri sunt anulate

Foto: news.ro

Grevă de amploare la CFR în această dimineață! Peste 1.300 de angajați care asigură întreținerea trenurilor și-au încetat activitatea în mai multe județe din țară, scrie digi24.ro. Cel puțin 19 trenuri au fost anulate, iar în mai multe  depouri sunt proteste. Este vorba despre depourile din București, Cluj, Iași, Brașov, Galați, Satu Mare, Timișoara, Arad, Ploiești, Pitești și Sibiu.

Angajații sunt nemulțumiți și au intrat în grevă pentru că CFR Călători refuză să încheie un nou contract de mentenanță. Există acel protocol conform căreia o locomotivă trebuie să intre în revizie din trei în trei zile.

„Vechiul contract de mentenanță între CFR Călători și SCRL a expirat în data de 31 decembrie 2019. Deși nu au existat diferențe majore pe plata, pe valoarea financiară a contractului, CFR nu a dorit să mai semneze contractul, trecând la înființarea unor puncte paralele de lucru, fapt care ar duce la falimentarea intenționată a SCRL Brașov. Salariații SCLR, în număr de 1.500 de angajați au drepturi restante de recuperat, iar falimentarea intenționată ar împiedica salariații SCRL să recupereze drepturile financiare restante”, a spus  Ghiță Nicolae, lider de sindicat SCLR.