Grecia redeschide granițele pentru turiști începând cu 29 iunie

Foto: hotnews.ro

Astăzi, autoritățile din Grecia vor detalia măsurile restrictive ce vor fi ridicate treptat, pentru că în acest fel să se poată observa și evalua eficiență lor, potrivit hotnews.ro.

Până acum se pare că s-ar dori ca pe 4 mai să se deschidă magazinele, coafoarele și centrele de estetică și să se permită astfel libera circulație în interiorul prefecturilor.

Mai apoi pe 1 iunie sunt preconizate reînceperea funcționării hotelurilor, precum și al firmelor de catering, a barurilor și centrelor de divertisment. Pe 29 iunie se pare că se va relua sezonul turistic, prin permiterea liberei circulații pe insule și efectuarea căzărilor turistice.

 

Se reaminște celor care vor se călătorească că trebuie să o facă cu respectarea măsurilor de distanțare socială, iar în spațiile interioare trebuie să poarte o mască de protecție.

Guvernul elen privește cu optimism revenirea sectoruluii turismului, în contextul în care Grecia este una dintre țările cele mai puțin afectate de coronavirus, cu doare 2.517 de cazuri confirmate și 134 de decese.

Harri Teocharis, ministrul turismului a declarat că reluarea activității sectorului turistic va include un pachet cu „noi reguli specifice pentru hoteluri, plaje, piscine, bufeturi pentru micul dejun în hoteluri și autobuze turistice”. Noul cadru de reglementări care ar trebui aplicat pentru reluarea industriei va fi discutat la Bruxelles în viitorul foarte apropiat de către ministrul elen și omologii săi din UE.