28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Grecia oferă bani fiecărui tânăr care se vaccinează

Foto: Getty Images

Guvernul Greciei a anunțat că tinerii vor primi o recompensă în bani încă de la prima doză, dacă aleg să se vaccineze împotriva Covid-19. Potrivit premierului Kyriakos Mitsotakis, decizia are ca scop creșterea ratei de imunizare în rândul populației tinere, înainte de debutul oficial al sezonului de vară, relatează digi24.ro.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat luni că tinerii care fac prima doză de vaccin împotriva COVID-19 vor fi eligibili pentru o recompensă în numerar, un alt stimulent oferit grecilor ca parte a efortului guvernului său de a crește ratele de vaccinare.

“Odată cu prima doză de vaccin, tinerii vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă de guvern, în care a prezentat acest stimulent. “Este o datorie către tineri, un cadou din recunoştinţă, dar şi o invitaţie de revenire la normalitate”, a explicat el.

În ultima perioadă cazurile de coronavirus au scăzut semnificativ în Grecia, astfel că de la finele săptămânii trecute purtarea măștii în aer liber nu a mai fost obligatorie. De asemenea, grecii care sunt vaccinați cu ambele doze pot merge în săli de sport, de exemplu, fără a fi nevoie de teste Covid.

Cu toate acestea, în condiţiile unei rate de vaccinare completă de circa 33% din cei 11 milioane de locuitori şi ale îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului, guvernul analizează noi stimulente pentru a accelera vaccinarea.

Grecia a raportat până acum 420.905 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 12.664 de decese asociate de la debutul pandemiei.