Google va lansa noi funcţii de confidenţialitate pentru serviciile Maps, YouTube şi Voice Assistant

Foto: news.ro

Google lansează noi funcţii de confidenţialitate pentru serviciile Maps, YouTube şi Voice Assistant, cu opţiuni care includ modul incognito şi ştergerea automată a datelor, a anunţat astăzi compania, potrivit news.ro.

Compania lanseză mai multe funcţii legate de confidenţialitate, în urma criticilor cu care se confruntă din partea utilizatorilor şi ale autorităţilor de reglementare legate de modul în care gestionează datele utilizatorilor.

Modul incognito din Google Maps va opri salvarea activităţii pe hărţi în conturile utilizatorilor, inclusiv locurile pe care le caută, dar acest lucru îi va priva de recomandările personalizate.

De altfel, Google a lansat şi Password Checkup, o nouă funcţie care îi informează pe utilizatori în cazul compromiterii conturilor lor sau dacă parolele lor sunt slabe.

Compania a mai anunţat că va extinde funcţia de ştergere automată şi la YouTube, permiţând utilizatorilor să stabilească o perioadă de timp după care istoricul datelor va fi şters.

În perioada următoare, Google va introduce o opţiune pentru ştergerea activităţii asistentului vocal prin comanda verbală: “Hey Google, delete the last thing I said to you” (Hei Google, şterge ultimul lucru pe care ţi l-am spus).