Google Maps implementează noi funcții. Vezi detalii

Foto: startupcafe.ro

Aplicaţia Google Maps le va permite utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe care le observă pentru a împărtăşi informaţia cu ceilalţi şoferi. Potrivit startupcafe.ro, compania a luat decizia de a introduce această funcție deoarece are deja succes pe alte aplicaţii, precum Waze – care este deţinută tot de Google.

Google a anunţat că utilizatorii de Google Maps pe Android sau iOS vor putea să raporteze incidente precum: radare, accidente, trafic îngreunat, străzi închise sau obstacolele de pe traseu.

Aplicaţii precum Waze, care este deţinută tot de Google, au atras de-a lungul timpului critici vehemente de la organizaţiile de poliţie pentru că le permit şoferilor să vadă locaţiile agenţilor de poliţie.

Un purtător de cuvânt al Google a spus că gigantul american consideră că astfel va contribui la eforturile de a face drumurile mai sigure, argumentând că „informarea şoferilor cu privire la radarele de viteză îi obligă să conducă mai atent şi să ia decizii mai sigure când sunt pe drum”.

La fel ca şi în cazul Waze, opţiunea Google Maps nu îi lasă pe utilizatori să raporteze diferite tipuri de operaţiuni ale poliţiei, ci doar radarele de viteză.