29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Google acceptă să plătească o amendă record. Vezi acuzațiile aduse

Foto: capital.ro

Gigantul american Google întâmpină probleme serioase. Potrivit capital.ro, compania IT a acceptat să plătească o amendă uriaşă. Astfel, aceasta și-a recunoscut practic vinovăţia. Totul face parte dintr-o serie de acţiuni împotriva multinaţionalelor din IT, pornite în 2018 de statul francez.

Google este vizat de o anchetă pentru fraudă fiscală în Franţa și a acceptat să plătească aproape un miliard de euro pentru a-şi reglementa contenciosul cu Fiscul francez.

Compania multinaţională a convenit pe de o parte să plătească o amendă de 500 de milioane de euro pentru a pune capăt anchetei lansate de Parchetul naţional financiar (PNF) şi, pe de altă parte, să achite alte 465 de milioane de euro în schimbul stingerii datoriilor fiscale şi închiderii procedurilor de executare silită angajate împotriva sa.

Mai mult, prin această convenţie se pune capăt urmăririlor pentru „fraudă fiscală agravată”, lansate în 2015 de PNF. Google „s-a abţinut” de la plata a peste 189 milioane de euro către Fiscul francez între 2011 şi 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns