Giurgiu: 35 de cazuri de gripă confirmate în județ, MS suplimentează dozele de vaccin

În această periodă, în plină epidemie, se pare că numărul cazurilor de gripă a ajuns la 35 în judeţul Giurgiu. În acest context Ministerul Sănătăţii a suplimentat dozele de vaccin, conform unui comunicat Agerpres.

“Până astăzi (miercuri n.r.) avem confirmate 35 de cazuri de gripă atât la copii cât şi la adulţi, pe toată raza judeţului, atât în mediul rural cât şi în mediul urban. Doar ieri (marţi n.r.) nu a fost înregistrat niciun caz, dar în celelalte zile au fost înregistrate de la un caz la câteva cazuri pe zi, încă nu putem spune că am trecut de vârful epidemiei. Momentan nu avem şcoli închise din cauza gripei şi nici nu a fost înregistrat vreun deces din cauza acesteia pe raza judeţului Giurgiu, iar Ministerul Sănătăţii ne-a suplimentat dozele de vaccin antigripal faţă de cele primite şi distribuite deja încă de anul trecut”, a precizat Magdalena Mărcuţ, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Ea a mai specificat că a solicitat Ministerului Sănătăţii să suplimenteze dozele de vaccin antigripal cu 2.500 de unităţi, fiind primite 1.156 de doze,  și au fost repartizate, în această săptămână, medicilor de familie din judeţ.