Gică Popescu, anunț important despre EURO 2020! Vezi câte stadioane vor fi gata

Deși România a promis că va moderniza patru stadioane pentru EURO 2020, Gică Popescu anunță că doar două dintre ele vor fi gata înaintea turneului final. Foto: gsp.ro

Cu mai puțin de un an înaintea startului Campionatului European de Fotbal EURO 2020, Gică Popescu a vorbit despre situația în care se află România, țară care ar trebui să găzduiască patru meciuri de la turneul final. Popescu a dat asigurări că țara noastră este aproape sigură că a respectat ce şi-a asumat prin dosarul de candidatură. Fostul fotbalist a făcut precizări importante și ceea ce priveşte cele patru stadioane pe care România a promis că le va reconstrui. Popescu a spus că doar două dintre ele vor fi gata înaintea turneului final. Este vorba despre Stadionul Steaua și Stadionul Giulești, scrie news.ro.

“De la 1 septembrie nu se va mai putea întâmpla nimic. La 1 septembrie, UEFA va da girul final şi după 1 septembrie – sperăm să nu facem nicio prostie zilele acestea – nu se va mai întâmpla nimic. UEFA va da binecuvântarea finală. (…) Eu nu cred că se mai poate întâmpla ceva în cele două zile rămase şi EURO 2020 nu este pus în pericol şi vom organiza un EURO 2020 şi cu minim două stadioane terminate, care nu sunt în cele 12 garanţii guvernamentale. Este important să le terminăm pe toate, să dăm o dovadă de seriozitate pentru că aceste stadioane sperăm să le folosim după aceea la alte competiţii, aici este câştigul nostru cel mai mare, credibilitate faţă de UEFA. Să demonstrăm că suntem capabili să facem şi asta şi ce-am mai spus că facem, pentru ca în viitor să avem şi alte competiţii pe care să le organizăm la Bucureşti”, a spus Gică Popescu la PRO X.

Arena Naţională este destinată să găzduiască patru meciuri în cadrul EURO 2020, la 14, 18 şi 22 iunie 2020, în Grupa C şi pe 29 iunie 20202 pentru optimile de finală.  Potrivit cerinţelor UEFA, România trebuie să modernizeze patru stadioane în Bucureşti pe care echipele participante să desfăşoare antrenamentele. Dintre  acestea, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf se află în diferite faze de realizare, în timp ce arena Dinamo a întâmpinat dificultăţi din cauza unor probleme juridice.