29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Gheorghe Zamfir va susţine trei concerte în această lună, la Găieşti, Târgovişte şi Bucureşti

Foto: Banatul Azi

Naistul Gheorghe Zamfir va susţine o serie de trei concerte, în perioada 9 – 11 decembrie, în cadrul unui eveniment aniversar prilejuit de sărbătorirea a 80 de ani de la naşterea sa, informează un comunicat al organizatorilor transmis de AGERPRES.

Concertele se înscriu în cadrul proiectului “Gheorghe Zamfir – identitate naţională în universalitate”, vor avea loc pe 9 decembrie în localitatea natală a artistului, la Găeşti, la Casa de cultură, de la ora 19,00, pe 10 decembrie la Târgovişte, la Sala Independenţa, de la ora 19,00, şi pe 11 decembrie la Bucureşti, la Sala Radio, tot de la ora 19,00.

Aceste concertele ce îi vor avea în prim plan pe Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi  și  va participa și Orchestra Metropolitană Bucureşti, dirijată de Alexandru Ilie şi Daniel Jinga.

În program se vor regăsi lucrări aparţinând patrimoniului românesc şi universal.

De asemenea, pe data de 12 decembrie, Gheorghe Zamfir va susţine un masterclass la Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, începând cu ora 14,00.

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Copiilor şi Tinerilor Talentaţi din România.

Născut în 1941 la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, Gheorghe Zamfir s-a exprimat artistic de-a lungul carierei sale printr-un instrument specific românesc, naiul, cu care a reuşit să cucerească aplauzele întregii planete. Gheorghe Zamfir a modificat forma, construcţia şi tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta interpretativă, introducând instrumentul său în toate stilurile şi genurile muzicale, revoluţionându-i sunetul şi aducându-l practic în atenţia publicului modern.

Pe lângă prestigioasa carieră de muzician, Gheorghe Zamfir s-a remarcat ca artist şi în domeniul literar şi al artelor plastice, publicând versuri, eseuri şi o carte autobiografică şi expunând picturi proprii în ţară şi în străinătate.

Print Friendly, PDF & Email