Generalul Nicolae Ciucă a anunțat că va trece în rezervă după ce a fost propus ministru al Apărării

Generalul Nicolae Ciucă este șeful Statului Major al Armatei din anul 2015. Acum, el a fost propus ministru al Apărării în guvernul condus de Ludovic Orban. Foto: antena3.ro

Șeful Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, a spus că va trece în rezervă după ce a fost propus ministru al Apărării în Guvernul Orban, scrie g4media.ro. El a făcut acest anunț la ceremoniile din Parcul Carol de Ziua Armatei. De altfel, generalul Nicolae Ciucă este la finalul mandatului de șef al Statului Major General al Armatei.

„Categoric voi trece în rezervă şi vă rog să-mi daţi voie să nu comentez astăzi, de Ziua Armatei, acest lucru”, a spus Nicolae Ciucă. Acesta a fost avansat la gradul de general pe 27 noiembrie 2015.

Generalul Nicolae Ciucă a fost numit de președintele Klaus Iohannis șef al Statului Major al Armatei  în anul 2015, până la acel moment fiind locțiitorul șefului Statului Major, generalul de aviație Ștefan Dănilă. Ciucă a fost anterior șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roșii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003) și Antica Babilonia, Irak (2004).