12 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Gardian de la Penitenciarul Rahova, trimis în judecată pentru că a luat mită 3.000 de euro

Foto: Politia Română

Un agent de poliţie judiciară de la Penitenciarul Rahova a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru că ar fi luat mită 3.000 de euro pentru a introduce în mod ilicit în unitatea de deţinere anumite substanţe interzise, potrivit Agerpres.

“Procurorul a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior pe cea a arestului preventiv, instanţa de judecată dispunând faţă de inculpat măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a fi menţinută măsura preventivă în cauză”, informează un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În perioada aprilie – mai 2022, în calitatea sa de agent de poliţie penitenciară, inculpatul a pretins, cu titlu de mită, de la un deţinut încarcerat la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, suma de 3.000 de euro pentru a introduce în mod ilicit în unitatea de deţinere anumite substanţe interzise.

“În data de 25 mai, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA – Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au realizat prinderea în flagrant a agentului de poliţie penitenciară în cauză, după remiterea sumei de bani”, arată sursa citată.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor din cadrul DGA, precum şi al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Print Friendly, PDF & Email