Garda de Mediu din Brașov a dat amenzi drastice! Vezi de ce

23 amenzi în valoare de 707.000 lei! Acesta  este rezultatul pentru anul 2019 al acţiunilor efectuate de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatul Judeţean Braşov, scriu jurnaliștii de la bzb.ro.

Acțiunile au avut loc  atât în zona metropolitană, cât şi în tot judeţul Brașov. Ele au avut ca scop identificarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile legislative privind protecţia mediului. În județul Brașov au fost descoperite în acest an 23 de gropi de gunoi ilegale. Iar sanctiunile aplicate au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul deseurilor.

În luna martie, respectiv iunie, poliţiştii locali secondaţi de comisarii Gărzii de Mediu au surprins şi sancţionat în arealul Calea Bucureşti-Dârste-Decathlon, două persoane care intenţionau să descarce din autovehicule, maldăre de deşeuri provenite din constructii, dar şi alte reziduuri. Persoanele în cauză au fost sancţionate cu câte 3.000 de lei. De fiecare dată, cetăţenii amendaţi au fost puşi să îşi adune deşeurile aruncate.

Mai mult decât atât, Poliţia Locală Braşov a aplicat în acest an pe raza municipiului 317 sancţiuni în valoare de 186.800 de lei pentru încalcarea Regulamentului de salubrizare şi deszăpezire al municipiului Braşov.

Foto: bzb.ro