Garda de Mediu, decizie după filmarea lui Mândruță! Ce amendă a dat

 

 

Garda de mediu s-a autosesizat după imaginile făcute publice de Lucian Mândruță și l-a amendat pe bărbatul care descărca ilegal reziduuri în zona Păltiniș

Apar ultimele informații despre bărbatul din comuna Răşinari, judeţul Sibiu, care a fost filmat de jurnalistul Lucian Mândruță în timp ce arunca reziduuri în râu. El a fost amendat de  Garda de Mediu cu 2.000 de lei.

Potrivit news.ro, autoritățile au acționat după ce au văzut imaginile făcute publice de Lucian Mândruță. ”În urma unei filmări postate pe Facebook de jurnalistul Lucian Mândruţă şi distribuită pe aceeaşi reţea de socializare, în care se vede cum şoferul unei autoutilitare descarcă o remorcă cu pământ în albia râului Șteaza, Garda Naţională de Mediu s-a autosesizat şi a demarat un control în teren. La scurt timp, a fost identificat făptaşul, care a declarat că «pământul provenea de la un prieten care săpase în curte»”, a anunțat Garda Naţională de Mediu.

Primăria Rășinari acționează în prezent cu utilaje în vederea igienizării perimetrului afectat. De asemenea, Garda de Mediu a impus monitorizarea zonelor unde se tot aruncă deșeuri.

Joi, 11 iulie, Lucian Mândruță a postat pe contul său de Facebook imagini cu un bărbat care descărca ilegal reziduuri în zona Păltiniș. Jurnalistul a comentat și situația, iar postarea sa a devenit rapid virală. Site-ul nostru a prezentat întregul caz aici:

https://gazetadestiri.ro/incredibil-lucian-mandruta-a-filmat-o-descarcare-ilegala-de-reziduuri/