23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Garda de Mediu, amenzi de aproape 2 milioane de lei administraţiilor locale din Bucureşti

Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat amenzi în valoare de aproape 2 milioane de lei, în perioada 2020 – 2021, administraţiilor locale din Municipiul Bucureşti, potrivit Agerpres.

Astfel, în perioada menţionată, comisarii Gărzii au aplicat Primăriei Generale a Capitalei trei amenzi, însumând 115.000 lei, pentru nerealizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA) şi pentru lipsa Registrului spaţiilor verzi.

În acelaşi timp, Primăria Sectorului 1 a primit patru amenzi, în valoare totală de 267.500 lei pentru nerealizarea măsurilor PICA, precum şi pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM.

De altfel, Primăria Sectorului 2 a fost amendată cu 65.000 lei, iar operatorul de salubritate cu care administraţia locală a încheiat contract de prestări servicii a primit 3 amenzi, în cuantum total de 115.000 lei, pentru depozitarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate şi pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu.

Primăria Sectorului 3 a fost sancţionată cu şase amenzi, în valoare totală de 215.000 lei, pentru neîndeplinirea măsurilor PICA, realizarea de construcţii fără autorizaţie de mediu, tăieri neautorizate de arbori şi nerealizarea măsurilor impuse de GNM. 

În intervalul analizat, Primăria Sectorului 4 a primit trei amenzi în cuantum de 65.000 lei atât pentru nerealizarea măsurilor PICA, cât şi pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM.

Primăria Sectorului 5 a fost amendată cu 65.000 lei, în timp ce Primăria Sectorului 6 a primit o sancţiune similară pentru faptul că nu aveau întocmit PICA, dar şi pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de Gardă.

GNM precizează că, în perioada următoare, va continua acţiunile de control privind verificarea modului de realizare a măsurilor impuse administraţiilor publice locale şi operatorilor de salubritate.