Garda de Coastă a confiscat mărfuri contrafăcute în valoare de peste 258.000 lei

Foto: Agerpres

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie de mărfuri contrafăcute pe numele unui cetăţean român. Potrivit Agerpres, autoritățile au descoperit, într-un container sosit din China, bunuri în valoare de peste 258.000 lei.

Poliţiştii de frontieră în colaborare cu vameşii au descoperit 72 de perechi de încălţăminte care imitau mai multe mărci foarte cunoscute.

“În urma confirmării, din partea titularului de marcă, a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, precizează Garda de Coastă.

Bunurile urmau să fie comercializate ca produse de marcă și ar fi avut valoarea totală de aproximativ 258.485 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.