14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Garbine Muguruza s-a retras de la Madrid Open

Foto: news.ro

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 10, s-a retras de la Madrid Open, din cauza unei accidentări, potrivit news.ro.

“Aceasta este cea mai proastă veste şi cea mai dureroasă decizie pe care trebuie să o ia orice jucătoare. Am muncit din greu pentru a mă recupera şi pentru a putea ajunge bine la turneu, am venit cu o săptămână înainte să mă adaptez pentru că îmi doream foarte mult să joc bine anul acesta la Madrid, acasă, în faţa publicului meu. Dar disconfortul a revenit şi la ultimul RMN s-a confirmat că nu mi-am revenit sută la sută pentru a concura, iar recomandarea medicală este să mă opresc. Nu este o decizie uşoară şi este o mare dezamăgire. Vreau să mulţumesc organizatorilor turneului pentru tot efortul depus pentru a ne permite să avem acest eveniment anul acesta, în aceste condiţii. Sper că va fi un turneu grozav şi că fanii din Madrid şi cei de acasă, de la televizor, se pot bucura de el. Anul viitor voi încerca din nou cu şi mai mult entuziasm”, a anunţat sportiva, pe reţelele de socializare.

Din cauza unei leziuni musculare la piciorul stâng, Muguruza a abandonat meciul din optimile de finală ale turneului de la Charleston, de la începutul acestei luni, când conducea cu 6-0, 2-2, în faţa Iuliei Putinţeva din Kazahstan.

La Madrid Open, Muguruza trebuia să joace în primult tur cu americanca Sloane Stephens locul 51 WTA. Jucătoarea de origine venezuelană va fi înlocuită pe tabloul principla de Danka Kovinici din Muntenegru, locul 63 WTA, ca lucky loser.

Spaniola nu era pe partea de tabloul a Simonei Halep.