„Gambitul Damei” este cea mai urmărită miniserie pe Netflix

Foto: news.ro

„Gambitul Damei/ The Queen’s Gambit”  s-a dovedit a fi cea mai urmărită miniserie Netflix până în prezent. Mai exact, a fost vizionată în primele 28 de zile de la lansare de pe 62 de milioane de conturi, potrivit unui comunicat transmis de companie, preluat de news.ro.

Pentru a stabili  cele mai urmărite seriale,  Netflix iau în calcul drept vizionare dacă de pe un cont au fost urmărite cel puţin 2 minute dintr-un film sau serial. În plus, serviciul de streaming decide care dintre producţiile sale originale  va fi promovat mai mult  decât altele.

Netflix a declarat că  „The Queen’s Gambit” se află în Top 10 în 92 de ţări şi pe primul loc în 63 de ţări, inclusiv Marea Britanie, Argentina, Israel şi Africa de Sud.

Miniseria „The Queen’s Gambit” a fost lansată pe 23 octombrie, la nivel global. În  distribuţie fac parte Anya Taylor-Joy, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling şi Bill Camp.

Ea prezintă povestea lui Beth, o fată în vârstă de 9 ani,  care a fost  trimisă la  orfelinat după ce mama ei a murit. Aici, ea descoperă şahul şi că are un talent extraordinar, dar devine şi dependentă de tranchilizante. Evoluţia ei este urmărită pe parcursul mai multor ani, până când reuşeşte să îşi înfrunte trecutul şi să facă ordine în priorităţi.

Pentru moment, primul sezon „The Witcher” este cel mai urmărit serial original Netflix. În primele 28 de zile de la lansare a fost vizionat de pe 76 de milioane de conturi. Sezonul patru din „La Casa de papel” îi urmează, cu 65 de milioane.

Totodată, și serialul documentar „Tiger King” a fost urmărit de pe 64 de milioane de conturi în prima lună.

Topul celor mai urmărite seriale (cu cel puţin 2 minute de vizionare) e completat de „You”, „Too Hot to Handle”, „Ratched”, „The Umbrella Academy”, „Have I Ever”, Space Force”, „Lucifer”, „Floor is Lava”, „Raising Dion”, „Love is Blind”, „Ozark” şi „The Crown”.