28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Gala Societăţii Civile 2021 – Peste 200 de iniţiative civice au fost înscrise în competiţie. Juriul, format din 52 de specialişti

Foto: news.ro

 

Pentru cea de-a XIX-a ediţie a Galei Societăţii Civile au fost înscrise 205 iniţiative civice – 162 de proiecte, 12 programe şi 31 de campanii de comunicare pe teme sociale, implementate în perioada 2019 – 2020 -, iar judeţele Cluj, Ilfov şi Iaşi sunt fruntaşe în ceea ce priveşte numărul de înscrieri din afara Bucureştiului.

Organizatorii au specificat că cele mai multe înscrieri provin de la organizaţii din Bucureşti: 135 de proiecte, capitala fiind urmată de judeţele Cluj, cu 19 proiecte, şi Ilfov, cu 12 proiecte. Topul înscrierilor continuă cu judeţul Iaşi, cu 5 proiecte, Suceava, Dâmboviţa şi Braşov, cu câte 4 proiecte, şi Timiş şi Arad, cu câte 3 proiecte, potrivit unui comunicat news.ro.

Judeţele Caraş-Severin, Constanţa, Galaţi, Hunedoara au câte 2 proiecte înscrise în competiţie, iar judeţele Bacău, Covasna, Dolj, Maramureş, Prahova, Satu Mare, Teleorman şi Vrancea sunt reprezentate în competiţie cu câte un proiect.

Din cele 205 proiecte, programe şi campanii de comunicare depuse în competiţia Gala Societăţii Civile 2021, 123 au avut acoperire naţională, 35 locală, 21 judeţeană, 15 regională şi 11 internaţională.

 Se pare că cele mai multe iniţiative au fost înscrise în secţiunile: Proiecte şi campanii de Voluntariat – 34 de proiecte, Proiecte pentru Tineret – 33 de proiecte, urmate de Premiul Special pentru Inovaţie – 32 de proiecte şi Campanii de comunicare pe teme sociale – 31 de campanii.

Proiectele înscrise la cea de-a XIX-a ediţie a Galei Societăţii Civile vor fi evaluate, până pe 3 august, de 52 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului non-profit şi reprezentanţi ai sectorului privat.

Ceremonia la care vor fi anunţate premiile, care încheie ediţia a XIX-a a competiţiei anuale, va avea loc la finalul lunii septembrie, conform informațiilor furnizate de organizatori.

Gala Societăţii Civile a premiat, în cele 18 ediţii de până acum, peste 790 de iniţiative care au adus schimbări pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental, care investesc în România şi în viitorul său.