Gala premiilor Oscar 2020, cea mai scăzută audienţă din toate timpurile

Foto: news.ro

Gala premiilor Oscar din acest an a fost urmărită de cel mai mic număr de telespectatori înregistrat în istoria ceremoniei, potrivit news.ro. Evenimentul a fost transmis de ABC şi platformele reţelei.

Evenimentul de duminică seară a fost urmărit de 23,6 milioane de telespectatori, cu 6 milioane (20%) mai puţin faţă de gala de anul trecut.

De altfel, a fost a doua gală consecutivă fără prezentator principal, şi a treia din istoria premiilor. Gala a înregistrat un rating de 5,3 pe segmentul publicului comercial (cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani), cu 31% mai scăzut faţă de 2019.

Gala Oscar 2020 a fost totuşi cel mai urmărit eveniment televizat din acest sezon, cu aproximativ 5 milioane de telespectatori peste Grammy şi cu 5,3 milioane peste Globurile de Aur.

Marele câștigător a fost lungmetrajul sud-coreean „Parasite”, regizat de Bong Joon-ho, cu patru trofee (cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original, cel mai bun lungmetraj internaţional). A fost pentru prima dată când un film într-o limbă străină, alta decât engleza, a câştigat marele premiu.