Gala premiilor Emmy 2019, cea mai scăzută audienţă din toate timpurile

Foto: news.ro

Gala de anul acesta a premiilor Primetime Emmy, care a avut loc la Los Angeles, a înregistrat cea mai scăzută audienţă din toate timpurile, potrivit Reuters. Evenimentul a fost urmărit de aproximativ 6,9 milioane de americani. Totuşi, ceremonia a avut succes în mediul online.

Audienţa TV a scăzut cu 32% comparativ cu gala de anul trecut, care a fost, la rândul ei, cea mai redusă de până atunci, cu 10,2 milioane de telespectatori în SUA.

Ceremonia a durat trei ore şi a fost difuzată în acelaşi interval orar cu emisiunea „Sunday Night Football” pe NBC, care a fost urmărită de 16,3 milioane de telespectatori.

În ultimii ani, galele de premiere au înregistrat o scădere din punct de vedere al audienţei, deşi anul acesta ceremonia Oscar din februarie, când au urcat pe scenă Queen şi Lady Gaga, a cunoscut o creştere de 10%, fiind urmărită de 29,6 milioane de americani.

Interacţiunile pe Twitter, Facebook şi Instagram legate de premiile Emmy au crescut cu 11% faţă de anul trecut. Pe Twitter, „Game of Thrones” a fost principalul subiect al show-ului prezent în postări, urmat de „When They See Us”, „Chernobyl”, „Fleabag” şi „Killing Eve”.