Gabriela Firea vrea o discuție cu ministrul Mediului despre poluarea din București

Foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea a dat astăzi o replică declarațiilor  ministrului Mediului, Costel Alexe. Aceasta a fost însoțită de o propunere pentru el, mai exact o discuție despre poluarea din capitală. Primarul capitalei a propus  ca acesta să participe la o reuniune de lucru, vineri, 10 ianuarie 2020, ora 13.00, la sediul Primăriei Municipiului București. În cadrul ei ar urma să se discute măsurile dedicate combaterii poluării aprobate în ultimii trei ani și stadiul implementării acestora.

Pentru că ministrul Mediului a făcut declarații acuzatoare la adresa Primăriei Municipiului București, primarul general al capitalei a venit cu un răspuns. Prin intermediu  Facebook, Gabriela Firea a scris următoarele:„Ați lansat în ultimele zile o serie de acuzații publice referitoare la faptul că autoritățile locale din Capitală nu ar făcut „nimic” în ultimii trei ani, în ceea ce privește îmbunătățirea calității aerului și combaterea poluării. Consider că sunteți dezinformat și de aceea doresc să vă pun la dispoziție documentele și argumentele care stau la baza activității Primăriei Capitalei în acest domeniu. Vă reamintim că Municipiul București ocupă locul 4 în topul celor mai poluate orașe din România, după Iași, Cluj, Brașov. Nu v-am văzut preocupat de acțiunile autorităților locale din primele 3 municipii ca grad de poluare din Romania. Ați sărit direct la locul patru, cu interesul Dvs”.  

De asemenea, a ținut să lămurescă și faptul că i-a spus ministrului Mediului să plece din București dacă nu îi place. „Ministrului PNL din Iași – cel mai poluat oraș din România -, care se plânge ca nu mai poate respira și trăi în București, și căruia i-am spus aseara la TV ca nu-l ținem cu forța, și că poate pleca dacă e așa greu aici – LUI, și DOAR LUI i-am adresat această replică, în contextul acuzelor nefondate, i-am trimis azi o scrisoare deschisă care conține o invitație la dialog cu cifrele și documentele pe masă, nu clișee la televizor. Sperăm să fie la fel de dornic să afle adevărul, așa cum a început anul cu declarații care arată lipsa de informare și nepriceperea în acest domeniu, la modul practic”, a mai scris Gabriela Firea.