29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Gabriela Firea: Testarea bucureștenilor va fi amânată

 

Foto: digi24.ro

Săptămâna trecută, primarul Gabriela Firea a anunțat că testarea bucureștenilor pentru Covid-19 va începe pe 30 martie. Astăzi, 2 aprilie, Firea a spus că această testare va mai fi amânată. Prin urmare testarea celor 10.500 de bucureșteni va începe cu o întârziere de câteva zile, întrucât testele ce au fost comandate nu au ajuns până acum, conform hotnews.ro.

”Având în vedere opoziția unor decidenți la adresa proiectului nostru din București inițiat de Institutul Matei Balș și susținut logistic de Primăria Capitalei și primăriile de sector, suntem în perioada de reorganizare în interiorul grupului de inițiativa și suport. Am comandat testele. Din păcate, ajung în țară mai târziu decât am crezut pentru că fac astfel de comenzi toate țările. Dar, cu siguranță vor veni în câteva zile: atât cele de anticorpi, cât și cele de antigeni. Este pregătit personalul, se lucrează la eșantion, la lista de persoane care vor fi testate și vom comunica la final rezultatul”, a spus Gabriela Firea.

De menționat este că acest proiect se derulează de către Institutul Matei Balș, ce este inițiator și coordonator, Institutul pentru Sănătate publică – însărcinat cu stabilirea eșantionului reprezentativ pentru screening, Primăria Capitalei și sectoarele oferă suport logistic: achiziție teste, cadre medicale, mașini, combustibil etc.

Inițial și Institutul Național de Statistică era parte din această testare, dar de curând s-a retras din proiect.

Momentan se lucrează la listele de persoane care vor fi testate.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns