26 iunie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Gabriela Firea: Investim peste 2,6 miliarde de lei pentru a forma angajaţii din sistemul de protecţie a copilului

Foto: News.ro

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat investiţii de peste 2,6 miliarde de lei pentru a avea forma angajaţii din sistemul de protecţie a copilului. Asistenţi maternali bine pregătiţi înseamnă copii care pleacă în viaţă cu o bază solidă. afirmă ministrul într-o postare.  În acest sens, ea anunţă că a lansat deja o licitaţie publică pentru achiziţia a 15.000 de tablete care vor ajunge la asistenţii maternali, prin care aceştia pot accesa uşor o platformă de e-learning pentru a participa la cursuri de formare sau pentru a parcurge module de educaţie digitală şi baze de date relevante pentru domeniul protecţiei speciale.

”Ca ministru al Familiei, mi-am propus ca, împreună cu echipa mea, să găsim soluţii pentru copii care, din diferite motive, nu au o familie. Ei trebuie iubiţi şi îngrijiţi şi să aibă aceleaşi şanse în viaţă, chiar dacă se află în grija statului. Asistenţii maternali au un rol extrem de important în dezvoltarea acestor copii. Derulăm, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, un proiect major, finanţat din fonduri europene – “TEAM UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Ne propunem creşterea numărului de asistenţi maternali la nivelul comunităţii şi, totodată, a calităţii sistemului de asistenţă socială”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat News.ro.

În acelașit tip, ministrul mai precizează că, prin  acest proiect, unul dintre cele mai mari programe pentru dezvoltarea capitalului uman pentru care s-au accesat astfel de fonduri, asistenţii maternali vor fi ajutaţi în activitate, printr-un proces continuu de formare, conform normelor europene în domeniu.

”Proiectul va fi implementat de ANPDCA în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul judeţelor şi sectoarelor Municipiului Bucureşti şi beneficiază de o finanţare de 2,65 miliarde de lei, din care contribuţia financiară a Uniunii Europene este de 2,24 miliarde de lei”, arată Firea.
Ministrul Familiei precizează că a lansat deja o licitaţie publică pentru achiziţia a 15.000 de tablete care vor ajunge la asistenţii maternali.
Print Friendly, PDF & Email