Gabriela Firea anunță că renunță la taxa Oxygen

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că renunță la introducerea taxei Oxygen și a restricțiilor de trafic din București. Firea a precizat că a luat această decizie după sondajul pe care l-a inițiat în mediul online, unde 90% dintre cei care au răspuns s-au declarat împotriva acestei taxe, scrie news.ro.

,,Decizia se va transforma într-o hotărâre CGMB în luna martie. Renunţ la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toți bucureştenii. Voi veni cu un proiect de anulare, dar nu înseamnă că abandonăm lupta. Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru centura ocolitoare a Capitalei”, a declarat  Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai precizat  că a primit peste 5.000 de emailuri şi peste 60.000 de comentarii, 90 la sută dintre ele împotriva taxei. De asemenea au fost depuse peste 1.500 de petiţii scrise la primărie şi că există alte 430 de plângeri prealabile de la persoane fizice şi juridice.
,,Concluzia acestui referendum este, se pare, că vrem mai multe maşini poluante. Este un răspuns clar: cetăţenii resping taxa de poluare, ideea de vinietă, chiar dacă ea este o măsură care s-a aplicat cu succes în alte state europene”, a mai spus Gabriela Firea.