Gabriela Firea, alte critici pentru Guvernul Orban! Vezi ce a declarat

Foto: facebook.com/gabifirea

După o întâlnire cu liderii Sindicatului Sanitas, la care a participat şi Alexandru Rafila, Gabriela Firea anunţă că social-democraţii vor utiliza ,,toate mijloacele legale” pentru a determina Guvernul să îşi respecte promisiunile în privinţa cadrelor medicale, scrie stiripesurse.ro. Fostul primar general al Capitalei, actual candidat PSD pentru Senat, susţine că doar 30% din cadrele medicale au primit sporurile promise.

,,Grija pentru pacienți, fie că sunt Covid sau suferă de alte afecțiuni – cronice sau acute -, protecția corespunzătoare a pacienților și a cadrelor medicale pentru a nu se infecta, testarea periodică, asigurarea condițiilor decente de muncă pentru a-i putea vindeca pe bolnavi, un procent corespunzător din PIB pentru sănătate – au fost principalele teme ale întâlnirii cu liderii Sindicatului Sanitas, la care a participat Profesorul Alexandru Rafila.

Mai mult, am stabilit să uzăm de toate căile legale prin care să determinăm guvernul să se țină de cuvânt: până acum, doar 30% din cadrele medicale au primit sporul pentru efortul și riscul suplimentar în lupta cu Sars-Cov2.

Ceilalți medici și asistenți sunt amânați cu dispreț de către Orban și Tătaru.

Fostul secretar de stat, Rodica Nassar și colegii noștri parlamentari: Oana Florea, Daniel Zamfir, Florin Manole au garantat și ei susținere pentru pacienți și cadrele medicale, în comisiile de specialitate în care activează”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.