Furtuna puternică din Europa a ucis cel puțin 7 persoane

O furtună puternică a provocat numeroase daune și ce este și mai grav s-a soldat  cu decesul a cel puțin 7 persoane în Polonia, Elveţia, Suedia, Slovenia şi Marea Britanie. De asemenea a îngreunat traficul aerian în Germania și a întrerupt alimentarea cu electricitate într-o zonă cu mii de locuințe din Nordul Europei, după cum arată informațiile furnizate de DPA.

În mod tragic în  Polonia, o femeie de 52 de ani şi cele două fiice ale sale, de 15 și 21 de ani, şi-au pierdut viaţa ieri, în urma faptului că rafale de vânturi puternice au smuls un acoperiş în staţiunea de schi Bukowina Tatrzanska din Munţii Tatra.  Se știe că mama şi fiica de 15 ani au decedat la faţa locului, iar moartea fiicei de 21 de ani a fost confirmată de un spital local luni seară. O altă victimă a fost un băiat de 16 ani care a suferit un traumatism cranian în urma aceluiaşi incident.

Un alt incident s-a petrecut în Suedia, cand un bărbat a murit, iar un al doilea a fost dat dispărut şi se presupune că este decedat. Se pare că ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat duminică pe un lac în apropiere de Svenljunga, o localitate din sud-vestul Suediei, din cauza vânturilor puternice, a după cum arată declarația de la poliţie. În prezent bărbatul dat dispărut este căutat în continuare de o echipă de salvatori cu ajutorul unui elicopter.

Un alt loc ce nu a fost ocolit de  furtună  a fost comitatul Hampshire, din sudul Angliei. Aici un bărbat de 58 de ani a decedat duminică după ce un copac s-a prăbuşit peste autovehiculul în care se afla. Surprinzător este că pe teritoriul Marii Britanii, furtuna a adus în doar 24 de ore o cantitate de precipitaţii egală cu volumul înregistrat de obicei într-o perioadă de 45 de zile, cauzând multe inundații şi perturbând traficul rutier.

Într-o altă zonă, mai cu seamă în Elveţia, vânturile puternice au reușit să împingă remorca unui vehicul pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în circulaţie. În urma acestui accident o persoană de 36 de ani şi-a pierdut viaţa, potrivit poliţiei din cantonul Fribourg.

Daune s-au mai produs și în Slovenia, când un copac s-a prăbuşit pe un autovehicul provocând decesul şoferului, a relatat agenţia de ştiri slovenă STA.

Meteorologii au dat avertizari și în ceea ce priveşte nivelurile foarte ridicate ale apelor de-a lungul coastelor Danemarcei, Norvegiei, Suediei şi Finlandei.

Furtuna a înaintat înspre est în interiorul continentului după ce a lovit mai întâi Insulele Britanice, iar apoi Europa Continentală, cu vânturi de intensitatea unui uragan doborând arbori şi avariind clădiri.

Toate aceste evenimente au lăsat sute de mii de locuinţe fără electricitate în Franţa, Cehia, Polonia, Marea Britanie, Estonia şi Letonia și a mai provocat totodată numeroase perturbări ale transporturilor pe tot teritoriul Europei. Un exemplu ar fi aeroportul din Munchen care a  fost grav afectat și a cauzat anularea a 420 de curse.