Funcţionar din cadrul ITM Bucureşti, arestat pentru luare de mită

Foto: digi24.ro

Un funcţionar din cadrul ITM Bucureşti a fost arestat preventiv după ce ar fi primit 10.000 de lei de la administratorul unei societăţi comerciale din Capitală, potrivit Agerpres.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul B.I.V, funcţionar la ITM Bucureşti, sub aspectul infracţiunii de luare de mită, precum şi faţă de inculpaţii O.P.P. şi P.G. sub aspectul infracţiunilor de dare de mită.

“Din probele administrate până în prezent a rezultat faptul că la data de 01.11.2019 inculpatul B.I.V., funcţionar în cadrul ITM Bucureşti, a primit suma de 10.000 lei de la inculpatul O.P.P., administrator al unei societăţi comerciale din Bucureşti, sumă care fusese promisă anterior de inculpatul P.G. pentru a nu constata şi sancţiona 11 fapte contravenţionale de a folosi în procesul muncii persoane care nu aveau încheiat şi înregistrat un contract individual de muncă”, se precizează într-un comunicat de presă.

Cercetările au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.