Franța vrea să adopte legea anti-risipă

 

Bunuri nealimentare în valoare de peste 650 de milioane de euro nevândute, sunt distruse în fiecare an în Franţa

Guvernul francez vrea să pună capăt risipei care se face de cele mai multe ori când produsele nu se vând. În această privință, se dorește  adoptarea unei lege anti-risipă. Aceasta prevede ca începand din 2021 să se interzică distrugerea produselor nealimentare  nevândute, conform  jurnaliștilor de la romania-actualitati.ro

“Magazinele, întreprinderile și depozitele nu vor mai avea voie să distrugă haine, încălţăminte, jucării, electrocasnice, produse cosmetice sau alte mărfuri rămase pe stoc.”

În Franța, conform unor date statistice bunurile nealimentare în valoare de peste 650 de milioane de euro care au rămas nevândute sunt distruse în fiecare an.

Aceasta lege are în vede ca pe viitor tot ce rămâne nevândut va fi donat, dezmembrat în piese ce pot fi folosite pentru fabricarea altor obiecte, transformat în materie primă și astfel reciclat. Aceasta lege urmează să fie dezbătută și votată în aceste zile de Parlament.

Guvernanții lasă libertatea agențiilor economici să alegă modul în care vor proceda cu marfa nevândută. Aceasta măsură îi liniștește pe agenții care comercializează mărcile de lux, care se temeau de apariția unei piețe paralele, care să vândă produsele la prețuri mici.

Se pare că în același proiect de lege, Guvernul din Franța vrea să interzică de tot materialele plastice. Ei și-au stabilit un obiect destul de îndrăzneț – 100% plastic reciclat până în 2025.  De asemenea, se dorește interzicerea producției de obiecte din plastic de unică folosință și îmbunătăţirea colectării selective a deşeurilor.

 (sursa foto:dcnews)