23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Franța, ninsori abundente. Un mort și 300.000 de locuinţe, fără electricitate

Foto: romaniatv.net

Ninsorile abundente, înregistrate în Franţa începând de ieri, s-au soldat cu moartea unei persoane şi au lăsat 300.000 de locuinţe fără energie electrică în această dimineaţă, în principal în departamentele din sud-estul ţării, informează AFP, preluat de Agerpres.

Un şofer în vârstă de 63 de ani a murit în localitatea Roche, la sud-est de Lyon, după căderea unui copac. Acesta încerca să mute un copac prăbuşit din cauza zăpezii, împreună cu alte persoane, când un al doilea copac a căzut peste ei. Un alt bărbat, în vârstă de 27 de ani, a fost rănit.

Mai mult, zăpada a provocat întreruperi de curent, iar funcţionarea a două linii de înaltă tensiune a fost întreruptă.

“Avem 300.000 de case fără curent. Este extrem de multă zăpadă. Condiţiile din timpul nopţii au fost dificile şi este greu să precizăm pe moment data restabilirii acestora”, a declarat Robin Devogelaere, director de comunicare la Enedis, gestionarul reţelei de distribuţie a energiei electrice.

Ninsorile au provocat haos și în transportul din zonă. Traficul feroviar a fost blocat parțial la Grenoble. Circulaţia camioanelor a fost temporar interzisă pe toate autostrăzile din regiunea Lyon şi pe mai multe drumuri departamentale.

Lasă un răspuns