29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Franța intră în stare de alertă sanitară

Foto: Getty Images

Franța intră în stare de alertă sanitară din cauza creșterii accelerate a infectărilor. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului care dă asigurări că Parisul nu are în vedere și un nou lockdown. Oficialul francez spune că ideea carantinei nu poate fi exclusă complet, potrivit digi24.ro.

Deocamdată, la Paris, oamenii se bucură acum de sezonul decorațiunilor de Crăciun, de teamă că exact de sărbători ar putea fi forțați să stea în casă.

Guvernul francez studiază reintroducerea telemuncii în încercarea de a limita cel de-al cincilea val de coronavirus care a provocat peste 10.000 de îmbolnăviri zilnice în ultima săptămână şi aproape 20.000 de îmbolnăviri numai în ziua de luni, însă consideră “disproporţionată” o nouă carantină.

Ministrul francez a recunoscut că este greu de estimat cât de grav va fi acest al cincilea val, însă a explicat că, potrivit modelelor cu care lucrează Ministerul Sănătăţii, se calculează că, până în ianuarie, s-ar putea depăşi 1.000 de spitalizări zilnice.

Din acest motiv, mesajul lui Veran este că vaccinarea trebuie să continue. Ministrul sănătăţii s-a adresat celor şase milioane de francezi eligibili pentru vaccinare şi care nu au făcut acest lucru până acum: “Este evident că trebuie să se protejeze”. Veran a îndemnat şi persoanele de peste 65 de ani să-şi facă doza de suprarapel (booster).

Ministrul francez a mai precizat că circa 83% dintre persoanele bolnave de coronavirus şi aflate la terapie intensivă au peste 50 de ani şi că, după o vreme, vaccinul protejează mai puţin persoanele mai în vârstă sau care au deja unele probleme de sănătate.

În Franţa, 74,8% din populaţie este vaccinată cu schema completă.

Print Friendly, PDF & Email