Franța anunță o nouă taxă împotriva poluării. Vezi despre ce este vorba

Ministrul Economiei și Finanțelor din Franța, Bruno Le Maire, a cerut introducerea unei taxe pentru combustibilii avioanelor și navelor. Foto: green-report.ro

Franța anunță noi măsuri anti-poluare. Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a propus introducerea unei taxe europene pentru combustibilii avioanelor și navelor. Le Maire a argumentat că reducerea poluării nu se poate concentra doar pe autovehicule, scrie Mediafax.

,,Este de neînțeles ca obiectivele reducerii emisiilor de dioxid de carbon să fie fixate doar pe mașini, fără a exista vreun obiectiv pentru avioane sau nave. Propunem elaborarea unei taxe europene pentru avioane și nave”, a declarat ministrul francez, citat de cotidianul Le Figaro.

Această nouă taxă anti-poluare propusă de Franța nu este singulară. În luna martie, un ministru regional din Belgia a cerut Consiliului Uniunii Europene să introducă în dezbatere o inițiativă privind majorarea taxelor pentru cursele aeriene comerciale, din cauza poluării produse de avioane. Mai mult decât atât, în luna mai Comisia Europeana a evocat ideea introducerii unei taxe pentru reducerea poluării produse de avioane.