29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Franco Nero este invitat la Buzău International Art Festival

Foto:Ciprian Sterian/  News.ro

Actorul italian Franco Nero, care va împlini 80 de ani şi a jucat în peste 200 de filme, a ajuns, ieri, la Buzău, fiind invitat la Buzău International Art Festival, care se desfăşoară în perioada 25 august – 25 septembrie. El a afirmat că se simte “ca acasă” la Buzău şi că “toate festivalurile sunt importante, fie că sunt mici sau mari, pentru că ele oferă ceva oamenilor care iubesc cinema-ul”.

De fapt, evenimentul principal pentru care Nero a venit la Buzău este proiecţia unui film al său, “Django”, lansat în 1966.

Franco Nero s-a întâlnit în cursul dimineţii cu primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, la sediul Primăriei.

“Mi s-a spus azi că acesta este un festival minunat, cu multe lucruri minunate care se fac aici în zilele astea şi primarul mi-a vorbit înainte să vin aici foarte mult despre Buzău. Pot spune că ştiu foarte multe şi asta din cauza lui. Cred că deja ştiu de fapt totul. Mi-a spus că Buzăul a câştigat în faţa Parisului competiţia pentru brandul de oraş de la Londra, dar şi că plănuieşte să extindă oraşul şi să se unească cu o comună şi cred ca ar fi minunat asta…. Deci… pot spune că ştiu multe despre Buzău”, a explicat actorul italian, potrivit unui comunicat News.ro.

Pe de altă parte, Franco Nero a declarat că se simte foarte bine la Buzău şi că participarea la acest festival în calitate de invitat va fi o experienţă ca multe altele pe care le-a avut de-a lungul carierei sale, care a presupus, până acum, apariţia în 230 de filme de lung sau scurt metraj.

Buzău International Art Festival este organizat de asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Judeţean Buzău, Centrul Cutural Alexandru Marghiloman şi Ministerul Culturii.

Print Friendly, PDF & Email