24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Italia: Profesorii care nu se vaccinează anti-Covid nu se vor putea întoarce la catedră

Foto: Profimedia Images

Guvernul italian a decis că toți profesorii trebuie să poată furniza dovada vaccinării anti-Covid pentru a se putea întoarce la catedră. De asemenea, certificatul verde devine obligatoriu pentru toți cei care călătoresc cu trenul, cu avionul sau pe mare, potrivit digi24.ro.

În încercarea de grăbi ritmul vaccinărilor în vederea contracarării variantei Delta, mult mai contagioasă, guvernul a decretat deja că certificatul este obligatoriu pentru a putea lua masa la restaurante la interior, dar și pentru participarea la un număr mare de activități sau pentru accesul la servicii.

Joi, în ciuda îndoielilor din coaliția guvernamentală și protestelor de mică amploare, guvernul Draghi a luat decizia de a face certificatul obligatoriu pentru toți profesorii, studenții și pentru transporturile pe distanțe lungi, începând cu data de 1 septembrie.

„Decizia guvernului a fost de a ne baza cât mai mult pe certificatul verde pentru a evita restricțiile și pentru a proteja libertățile”, a spus Roberto Speranza, ministrul sănătății italian.

Fără acest certificat, profesorii nu vor mai putea să se prezinte la serviciu, iar după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți.