Fostul rector al Academiei de Poliţie a rămas fără titlul de doctor

Foto: news.ro

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor (CNATDCU) a decis, cu unanimitate de voturi, retragerea titlului de doctor pe care îl deține fostul rector al Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, după ce a constat în mod oficial că teza acestuia este plagiată, potrivit news.ro.

Astfel, a fost validat şi raportul Comisiei de lucru, desemnată oficial să analizeze sesizarea de plagiat care a vizat lucrarea ştiinţifică a lui Iacob.

Decizia a fost luată la ultima şedinţă a CNATDCU, care a avut loc vineri, 25 octombrie 2019, la exact şapte luni după ce s-a dezvaluit că teza de doctorat a lui Adrian Iacob, pe atunci rectorul Academiei de Poliţie, este plagiată în proporţie de 70%.

În aceeaşi şedinţă a fost votată şi excluderea lui Adrian Iacob din calitatea de membru al CNATDCU şi din cea de vicepreşedinte al Comisiei de Ştiinţe Militare, ca urmare a emiterii deciziei de plagiat.

Adrian Iacob şi fostul prorector al instituţiei, Mihail-Petrică Marcoci, au fost trimişi în judecată în luna septembrie de procurorii DNA pentru comiterea infracţiunii de instigare la şantaj, dosarul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti.