Foşti consilieri generali, cercetaţi penal pentru infracţiuni de corupţie

Foto: news.ro

Doi foşti consilieri generali din Bucureşti sunt cercetaţi penal de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Potrivit news.ro, Cornel Pieptea este acuzat de trafic de influenţă, iar Manuela Violeta Popescu este acuzată de complicitate la trafic de influenţă.

”Procurorii din cadrul DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de  inculpaţii Pieptea Cornel, la data faptei consilier general şi lider de grup al unei alianţei politice în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă și Manuela Violeta  Popescu, la data faptei consilier general şi preşedinte al Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primaria Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă”, a transmis DNA.

De asemenea, este cercetat penal și administratorul unei societăţi comerciale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

Cornel Pieptea este acuzat că a primit sumele de 15.000 euro (remişi în sediul Consiliului General al Municipiului Bucureşti) şi 150.000 lei, pentru a–şi exercita influenţa asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în zona Şos. Bucureşti-Ploieşti.

DNA a precizat că banii au fost remişi în două tranşe înainte şi după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012).