10 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Fosta groapă de gunoi din Mogoșoaia împădurită cu ajutorul voluntarilor

Foto: antena3.ro

Pe 16 aprilie 2021, a avut loc prima acțiune de plantare de puieți din cadrul inițiativei „Plantăm și creștem comunități”, organizată de Asociația Hands Across Romania și Primăria Mogoșoaia în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Direcția Silvică Ilfov și Commit 2 Evolution, potrivit antena3.ro.

Scopul principal al inițiativei este de a contribui pragmatic la diminuarea dezechilibrului generat de defrișările masive din ultimii ani, din România, prin acțiuni de plantare și prin realizarea unei hărţi a zonelor despădurite.

„Mai mult ca niciodată, este important să ne unim forțele pe acest subiect atât de sensibil, să acționăm concret, să atragem autoritățile, atât la nivel central, cât și la nivel local, mediul privat, presa şi românii de pretutindeni ca să salvăm această prețioasă bogăție – pădurile. Nu ne permitem să le pierdem, dar cel mai important, nu ne mai permitem să rămânem indiferenți în fața dezastrelor produse de noi, oamenii. Este momentul să ne oprim din a găsi vinovați și să facem noi înșine pași, precum această primă plantare. Este un demers care va oferi comunității un spațiu verde destinat și activităților educative”, susține Paul Precup, primarul comunei Mogoșoaia.

Debutul inițiativei a avut loc la fosta groapă de gunoi a comunei Mogoșoaia, fiind plantați 1.000 de puieți de salcâmi și de stejar cu ajutorul a peste 80 de voluntari din cadrul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, Asociația Hands across Romania și Asociația Commit 2 Evolution.

Tineri, părinți și prieteni au regăsit timp de 6 ore farmecul timpului petrecut împreună, în aer liber, cu dorința nobilă de a transforma, pentru comunitate, un spațiu altminteri părăsit și nedorit într-o viitoare oază verde, de liniște și bucurie.