28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Fost șef de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava, reținut pentru mită

Foto: Digi24

Șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Suceava a fost reținut pentru 24 de ore și este acuzat că a primit între 70 lei și 500 euro pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare sau promovarea probei practice la examenul pentru obținerea permisului auto, potrivit digi24.ro.

Procurorii DNA Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a lui Finiș Florin Valy, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 2018 – 2020, Finiș ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei și 500 euro), care nu i se cuveneau, pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B.

Acestuia i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar joi urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit Mediafax.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse și măsuri preventive.