5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Fost poliţist de la Corpul de control al MAI, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, a fost trimis în judecată

Foto: Politia Română

Fostul poliţist de la Corpul de control al MAI, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce a cerut bani unei persoane, susţinând că poate interveni pentru rezolvarea situaţiei juridice a acesteia, a fost trimis în judecată, potrivit news.ro.

DNA a transmis, joi, că a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, Daniel Ciprian Asanache-Damian, fost ofiţer de poliţie în cadrul MAI – Corpul de control al ministrului, pentru trafic de influenţă.
“În perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al ministrului, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum şi suma de 15.000 lei. În schimbul banilor, a lăsat să se creadă că, prin influenţa pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum şi ridicarea în grad a cuiva din familia respectivei persoane”, se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că la data de 3 august, fostul ofiţer de poliţie a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 de lei, fiind prins în flagrant de procurori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.
Print Friendly, PDF & Email